nIkE daya raavalera
raagam: aananda bhairavi


20 naTabhairavi janya
Aa: S G2 R2 G2 M1 P D2 P N2 S
Av: S N2 D2 P M1 G2 R2 S

taaLam: aadi
Composer: Walajapet Venkatramana Bhaagavatar
Language: Telugu

pallavi
nIkE daya rAvelarA kOdaNDapANi

anupallavi
nIkE daya rAlEdu nI kaNTE vErE lEdu rAkEndu vadana shrI rAma dayAnidhE

caraNam 1
kamala nEtruDavani kalyANa guNuDavani vimala mAnasamuna vinutincucunta nApai
paripari vidhamula prastutincina gAni palukavEmi nAtO palumAru pilacina

caraNam 2
kOrina kOrkelella konasAga sEtuvani kOri vEDitinayya kOdaNDapANI nApai
itara daivamulanu patimAlalE nika patita pAvanuDani madilOna sharaNaNTi

caraNam 3
nIvE nA daivamani niratamu nammiyuNTi kAvavE IvELa karuNAjaladhE nApai
rAmacandrapura ramaNIya nilaya shrI rAmadAsa mAnasa rAjIva hamsa

Lyrics from Walajapet Venkatramana Bhagavatar's compositions (1991)
and contributed by Sri. OS Subramanian and Sri.Lakshman Ragde.


நீகே த3ய ராவலெரா


ராகம்: ஆந்தபைரவி
தாளம்: ஆதி

பல்லவி
நீகே த3ய ராவலைரா கோதண்ட3பாணி

அனுபல்லவி
நீகே த3யராலேது3 நீ கண்டே வேரே லேது3
ராகேந்து3 வத3ந ஸ்ரீ ராம த3யாநிதே3 (நீகே)

சரணம் 1
கமல நேத்ருட3வநி கல்யாண கு3ணுட3வதி
விமல மாநஸமுந வினுதிம்சுசுந்ந நாபை
பரிபரி வித4முல ப்ரஸ்துதிஞ்சிந கா3நி
பலுகவேமி நாதோ பலுமாரு பி3லசிந

சரணம் 2
கோரிந கோர்கெ லெல்ல கொநஸாக3ஸேதுவநி
கோரி வேடி3தி நய்ய கோ3தண்ட3பாணி நாபை
இதர தை3வமுலனு பதி மாலலே நிக
பதித பாவனுட3நி மதி3லோன சரணண்டி

சரணம் 3
நீவே நா தை3வமனி நிரதமு நம்மியுண்டி
காவவே யீவேள கருணாஜலதே4 நாபை
ராமசந்த்3ரபுர ரமணீய நிலய ஸ்ரீ
ராமதா3ஸ மாநஸ ராஜீவ ஹம்ஸ

Tamil version typed and proof checked by
Kuduva S Krishnamoorthy and Thangamani Krishnamoorthy

 


DHTML Menu / JavaScript Menu - by OpenCube